Ga naar de inhoud
Studiefonds

Collega's zamelen geld in voor kinderen van vermoorde Derk Wiersum

Derk Wiersum

Collega's van de vermoorde advocaat Derk Wiersum zijn een stichting begonnen om geld in te zamelen voor een bijdrage aan een studiefonds voor zijn kinderen. Het voormalige kantoor van Wiersum, Van Gessel Advocaten in Amsterdam, heeft de stichting opgericht. 

Op de site van de stichting staat te lezen dat het overlijden van de 44-jarige Wiersum voor een diepe schok heeft gezorgd. Hij laat een vrouw en twee jonge kinderen na. 'Een bevlogen en integer advocaat is ons ontvallen. Derk was naast een gewaardeerde collega van ons allemaal een fantastische echtgenoot en een liefhebbende vader.' 

Oproep verspreiden

Wiersum begon zijn loopbaan bij Van Gessel Advocaten, waar hij in 2003 werd beëdigd als advocaat. Hij werkte daar ruim tien jaar. Inmiddels verspreiden diverse advocaten de oproep van de stichting om geld te doneren.

Schutter
Lees ook:
Schutter wachtte advocaat Derk Wiersum vermoedelijk op

Volgens Veerle Hammerstein, advocaat bij Van Gessel Advocaten, wilden collega's iets blijvends voor de familie van Wiersum betekenen. "Ik weet zeker dat Derk er alles aan had gedaan om zijn kinderen een mooie toekomst te geven. Hij zou zijn leven lang hebben gewerkt zodat ze kunnen studeren als ze dat willen."

Bijdrage leveren

Door geld in te zamelen kan een bijdrage geleverd worden aan 'wat zijn gezin nodig heeft om de kinderen op te laten groeien op een wijze die Derk voor ogen had'. "We hadden niet gedacht dat er zoveel ruchtbaarheid aan zou worden gegeven", zegt Hammerstein. Het bedrag voor het studiefonds zal op een later moment worden overhandigd aan de familie van Wiersum. 

Ongeloof
Lees ook:
Ongeloof na moord op Derk Wiersum: 'Zo'n gewetenloze dood raakt je in het hart'

Wiersum werd vorige week woensdagochtend in Buitenveldert geliquideerd vlakbij zijn woning. De dader is nog altijd voortvluchtig. Gisteren maakte de politie bekend dat het aannemelijk is dat Wiersum buiten werd opgewacht door de schutter. De advocaat stond Nabil B. bij, die kroongetuige is in de zaak tegen de eveneens voortvluchtige Ridouan Taghi. 

Extra beveiliging

Hoewel niet vaststaat dat Taghi achter de liquidatie zit, wordt daar wel sterk rekening mee gehouden. Om die reden vond gisteren de zitting tegen medeverdachten van Taghi in de rechtbank in Amsterdam achter gesloten deuren plaats. Ook worden tientallen mensen extra beveiligd die betrokken zijn bij het proces of zaken die daaraan gerelateerd zijn.