Vlucht onderbroken

Boetes voor vier agressieve vliegtuigpassagiers Transavia

24 september 2019 14:08 Aangepast: 24 september 2019 14:36

Vier passagiers die tijdens een vlucht van Dubai naar Amsterdam zoveel overlast veroorzaakten dat de gezagvoerder een tussenlanding moest maken, zijn door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot boetes van 1300 en 1800 euro.

Aan Transavia moeten zij in totaal ruim 2000 euro schadevergoeding betalen. De straffen zijn gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Waarschuwing

Het viertal, twee mannen en twee vrouwen variërend in de leeftijd van 23 tot 32 jaar, zaten tijdens de vlucht op 11 februari 2018 naast elkaar. Zij veroorzaakten urenlang overlast door hard te praten en tegen personeel en medepassagiers onder andere te roepen: "Als ik haar op straat tegenkom, steek ik haar lek".

Toen zelfs een officiële schriftelijke waarschuwing niet hielp, besloot de gezagvoerder in Wenen te landen, waar de vier door de politie van boord zijn gehaald.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veel agressie in Nederlandse vliegtuigen: drie incidenten per dag

Volgens de rechtbank hebben de vier de veiligheid van het luchtvaartverkeer in gevaar gebracht, omdat het cabinepersoneel door hun gedrag alle andere werkzaamheden links moesten laten liggen.

De vier - afkomstig uit Muiden, Amsterdam en Rotterdam - spraken de beschuldigingen twee weken geleden ten stelligste tegen.

Dit mag vliegtuigpersoneel doen tegen agressieve passagiers

Het kan behoorlijk uit de hand lopen aan boord.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore