Groots afscheid

Rouwstoet voor Rangers-icoon Fernando Ricksen stopt bij stadion

24 september 2019 13:15 Aangepast: 24 september 2019 13:24
Bij het stadion van Rangers FC hebben fans van alles neergelegd ter nagedachtenis aan Ricksen. Beeld © AFP

In de Schotse stad Glasgow wordt morgen groots afscheid genomen van oud-voetballer Fernando Ricksen. De rouwstoet trekt langs het stadion Ibrox, en zal even stoppen bij de hoofdingang.

Fans kunnen daar de laatste eer bewijzen aan de Limburger, die op 18 september op 43-jarige leeftijd overleed. De verwachting is dat veel fans daarop afkomen om afscheid te nemen van het clubicoon.

Via Schotse media werd al meer bekend over de invulling van de uitvaartplechtigheid van Ricksen. Voetbalclub Rangers FC is nu namens de familie met een officiële verklaring naar buiten gekomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fernando Ricksen stierf aan ALS, ooit hoeft dat niet meer: 'Ik ben ervan overtuigd'

De stoet stopt rond 14.00 uur Nederlandse tijd even bij Ibrox. De weg voor het stadion, Edmiston Drive, wordt gedurende zo'n 1,5 uur afgesloten voor al het verkeer. De rouwstoet gaat vanaf Ibrox over de rivier de Clyde naar Wellington Church, waar rond 15.00 uur de uitvaartdienst begint. Daar zullen honderden mensen bij aanwezig zijn.

Ricksen wordt vervolgens in besloten kring in Glasgow gecremeerd.

Ricksen overleed in een hospice in Schotland aan de spierziekte ALS, die bij hem in 2013 werd geconstateerd. De oud-prof van Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg zette zich daarna in voor fondsenwerving om onderzoek naar ALS te financieren.

Fernando Ricksen. Fernando Ricksen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore