Ga naar de inhoud
RTL Nieuws Klimaatpanel

Van pioniers tot sceptici: dit is het RTL Nieuws Klimaatpanel

Met deze 27 mensen volgt RTL Nieuws het nieuws over het klimaat. Beeld © RTL Nieuws

Klimaatverandering raakt ons allemaal. Hoe gaan we daar in Nederland mee om? Voor het RTL Nieuws Klimaatpanel volgen we 27 mensen en hun dilemma’s rondom duurzamer wonen en leven. Van vernieuwers die voor de troepen uitlopen tot sceptici die liever afwachten.

Het ene panellid heeft haar dak vol zonnepanelen liggen, de ander hoopt juist op het klimaat van Bordeaux in Nederland. Maar één ding hebben ze gemeen: het klimaat houdt hen allemaal bezig. Hieronder stellen we ze alle 27 voor. 

Waarom een RTL Nieuws Klimaatpanel?

Het is een van de grootste thema’s van onze tijd: het klimaat. Van Greta Thunberg tot de branden in de Amazone, tot de energiekosten bij ons thuis. Van de keuze voor een wamtepomp naar de stikstofcrisis, tot de droogte van afgelopen zomers. Het klimaat houdt ons bezig. Bij RTL Nieuws zoeken we voortdurend naar invalshoeken om het nieuws te verslaan, ook samen met jullie, onze kijkers en lezers.

Daarom vind je vanaf vandaag op onze website en app het klimaatpanel van RTL Nieuws. Uit honderden reacties op een oproep selecteerden we een groep mensen: met een koop- of huurwoning, jong of oud, stad of platteland. Mensen die zich grote zorgen maken om het klimaat, en anderen die het allemaal nog zo’n vaart niet zien lopen. Samen met hen volgt RTL Nieuws het nieuws over het klimaat. 

Hoofdredactie RTL Nieuws

Niet
Lees ook:
Niet ons inkomen of immigratie, maar het klimaat baart Nederlanders zorgen