Noodnummer actief

Tienduizenden gedupeerd: Neckermann zegt alle reizen af

24 september 2019 09:40 Aangepast: 24 september 2019 12:22
Beeld © ANP

Alle reizen die door Nederlanders geboekt zijn bij Thomas Cook of Neckermann, gaan niet door. Dat heeft de reisorganisatie zojuist bekendgemaakt. Waarschijnlijk zijn in totaal zo'n vijftigduizend Nederlanders gedupeerd. Garantiefonds SGR laat weten dat mensen zich zo snel mogelijk moeten melden bij een aangesloten reisbureau. "Zodat de reis alsnog door kan gaan."

Een woordvoerder van Neckermann gaf gisteren aan dat er "zo'n veertig- tot vijftigduizend Nederlanders" bij de organisatie hebben geboekt. "Dit gaat om reizen tot en met einde winter." Er zitten op dit moment zo'n tienduizend mensen in het buitenland.

'Ga naar uw reisbureau'

Al die reizen gaan niet meer via Neckermann door. "Gaat u nog op vakantie? Uw reis gaat niet door", schrijft de reisorganisatie.

"U ontvangt binnenkort instructies voor het afwikkelen van uw claim." Daarnaast geven Neckermann en Thomas Cook aan dat reizigers ook naar een bij een SGR aangesloten reisbureau kunnen gaan en daar een andere reis uit kunnen zoeken onder verrekening van de aanspraak op SGR. "Uw reisbureau zal u verder helpen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Noodnummer voor Thomas Cook-reizigers met problemen

Noodnummer

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) heeft zojuist een noodnummer bekendgemaakt op haar website voor reizigers die met Thomas Cook op vakantie zijn of nog op vakantie zouden gaan. 

Het telefoonnummer 070-3071111 is onder meer bedoeld voor reizigers die op vakantie in de problemen zijn gekomen doordat bijvoorbeeld hoteluitbaters lastig doen. Het garantiefonds werkt met het callcenter samen met reisorganisatie TUI, die momenteel het callcenter aan het inrichten is. Ook staan vele reisbureaus de SGR bij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Onzekerheid bij reizigers die via Thomas Cook boekten: 'Vakantiegevoel is weg'

De Britse luchtvaartautoriteit heeft met extra vluchten 14.700 toeristen naar Groot-Brittannië teruggehaald. Naar verwachting zullen de komende 13 dagen nog eens 135.300 gestrande reizigers worden teruggevlogen, meldt de luchtvaartautoriteit.

Voor vandaag staan 74 vluchten gepland om 16.500 mensen terug te brengen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore