Faillissement

Noodnummer voor Thomas Cook-reizigers met problemen

24 september 2019 07:50 Aangepast: 24 september 2019 08:15
Beeld © ANP

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) maakt rond 09:30 uur een noodnummer bekend op de website voor reizigers die met Thomas Cook op vakantie zijn of op vakantie zouden gaan.

Want ook Nederlanders worden geraakt door het faillissement van Thomas Cook. Gisteren leek er nog niks aan de hand te zijn voor Nederlandse reizigers, maar inmiddels heeft Neckermann alle vluchten van vandaag moeten annuleren.

Op vakantie in problemen

Het telefoonnummer is onder meer bedoeld voor reizigers die op vakantie in de problemen zijn gekomen doordat bijvoorbeeld hoteluitbaters lastig doen. Het garantiefonds werkt met het callcenter samen met reisorganisatie TUI, die momenteel het callcenter aan het inrichten is. Ook staan vele reisbureaus de SGR bij.

Thomas Cook Nederland deed gisteren bij de SGR melding van financieel onvermogen. Er is nog geen sprake van een faillissement. Alle reizen van Nederlanders die via Thomas Cook Nederland met het vliegtuig op vakantie wilden, gaan om die reden niet door.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onzekerheid bij reizigers die via Thomas Cook boekten: 'Vakantiegevoel is weg'

De Britse luchtvaartautoriteit heeft met extra vluchten 14.700 toeristen naar Groot-Brittannië teruggehaald. Naar verwachting zullen de komende 13 dagen nog eens 135.300 gestrande reizigers worden teruggevlogen, meldt de luchtvaartautoriteit.

Voor vandaag staan 74 vluchten gepland om 16.500 mensen terug te brengen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore