Ga naar de inhoud
Ingereden op vrachtwagen

Nederlandse verdachte van verkrachting en moord Roemeens meisje (11) pleegt zelfmoord

Het meisje verdween vrijdag.

De Nederlander die in Roemenië aangeklaagd was voor het ontvoeren, misbruiken en vermoorden van een 11-jarig meisje heeft zelfmoord gepleegd in Brabant. Dat laat het Openbaar Ministerie weten aan RTL Nieuws. Mihaela Adriana kwam vrijdag na school niet thuis en werd zondag dood gevonden aan de rand van een bos.

Toen het lichaam van het meisje nog niet was teruggevonden, had de politie al camerabeelden bekeken waarop de auto van de Nederlander te zien was. Hij werd daarom verhoord in Roemenië, maar niet aangehouden, omdat er nog geen verdenking was. De man ging toen vermoedelijk terug naar Nederland.

Klopjacht op dader

Nadat het lichaam van het Roemeense meisje werd gevonden, ontstond een klopjacht op de dader. De Nederlander werd vanmiddag officieel aangeklaagd en de Nederlandse politie werd op de hoogte gebracht.

Vanmiddag pleegde de man zelfmoord, door bewust in te rijden op een vrachtwagen op de Vegetasscheweg in het Brabantse Escharen. De politiechef in Roemenië maakte dit bekend op de Roemeense televisie en het Openbaar Ministerie in Oost-Brabant bevestigde dit.

De vrachtwagen ligt na het incident in Escharen dwars over de weg:

00:35
De Nederlandse man die aangeklaagd voor de moord van een 11-jarig meisje uit Roemenië, heeft zelfmoord gepleegd in het Brabantse Escharen. De man is bewust op een vrachtwagen ingereden.

Heeft u hulp nodig?

Stichting 113Online: 0900 0113 Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Website: https://www.113.nl