Hoger beroep

Hogere celstraf geëist voor seks met dodelijke afloop

23 september 2019 16:55
Paleis van justitie in Amsterdam Beeld © ANP

Bij het gerechtshof in Amsterdam is tegen een 60-jarige man uit Duitsland een celstraf van ruim dertien maanden geëist, waarvan vijf voorwaardelijk, voor seksuele handelingen met dodelijke afloop. Eerder werd de man nog veroordeeld tot zes maanden cel.

Het slachtoffer werd eind 2015 dood gevonden in de sekskamer die de verdachte had ingericht in zijn woning in de Amsterdamse wijk De Baarsjes. Volgens De Telegraaf hing het slachtoffer ondersteboven en had hij een drugscocktail met daarin een dodelijke hoeveelheid methamfetamine (beter bekend als 'crystal meth') in zijn lijf.

Later bleek de 35-jarige Zweed te zijn overleden na urenlange intensieve seksuele (sm-)handelingen. Volgens het OM had verdachte Michael K. het slachtoffer ook nog eens de grote hoeveelheden drugs toegediend. 

Roekeloos gedrag

De aanklaagster stelde vandaag in het hoger beroep dat K. de dood van het slachtoffer te verwijten is. Eerder werd de man veroordeeld tot zes maanden celstraf, na en eis van vijftien maanden. 

De rechtbank typeerde het gebeuren als behoorlijk onvoorzichtig maar het OM vindt dat sprake is van roekeloos gedrag, wat een hogere straf kan opleveren. Het OM benadrukte daarbij dat de verdachte zelf een arts is, die had kunnen weten dat hij onaanvaardbare risico's nam. Bovendien is al eerder iemand gestorven in zijn sekskamer, overigens niet onder verdachte omstandigheden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oostenrijks stel krijgt xtc bij bestelde kleding uit Nederland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore