27 april

Koningsdag volgend jaar in Maastricht

23 september 2019 12:03 Aangepast: 23 september 2019 16:06
Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren Koningsdag volgend jaar in Maastricht. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst zojuist bekendgemaakt.

Een absolute eer, noemt burgemeester Annemarie Penn-te Strake het koninklijk bezoek aan haar stad. "Maastricht heeft alles in huis om de koninklijke familie een geweldige dag te bieden. Samen met alle Maastrichtenaren gaan wij er een feestelijke Koningsdag van maken."

Dit jaar bezocht de koninklijke familie Amersfoort. Ongeveer 45.000 bezoekers trotseerden de regen en kou om een glimp van de Oranjes op te vangen. Koning Willem-Alexander sprak nadien van een 'fantastisch verjaardagsfeest'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

45.000 bezoekers Koningsdag Amersfoort

Nieuwe stijl

Over de invulling van Koningsdag in Maastricht is nog niets bekend. In Koningsdag 'nieuwe stijl', zoals die na 2014 is ontwikkeld, speelt de koninklijke familie een minder actieve rol dan voorheen op Koninginnedag onder koningin Beatrix. De Oranjes zijn tegenwoordig meer figurant in een door de bezochte gemeente bedacht decor dan deelnemer aan tal van activiteiten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore