Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Drie nachten vastgezeten

Bij Area 51 opgepakte YouTuber Govert Sweep: 'We zijn heel dom geweest'

22 september 2019 23:35 Aangepast: 23 september 2019 08:58
Sweep heeft er in korte tijd veel extra abonnees op zijn YouTube-kanaal bij gekregen.

Govert Sweep, een van de twee YouTubers die werden opgepakt bij de militaire basis Area 51, zegt dat ze het militaire terrein nooit hebben willen betreden. Volgens hem reden ze op een doodnormale weg met auto's die dezelfde kant op gingen. Sweep vindt wel dat ze 'heel dom zijn geweest'.

Dat zegt hij in zijn eerste interview na zijn vrijlating met het Jeugdjournaal. Sweep (21) en mede-YouTuber Ties Granzier (20) werden op 12 september opgepakt toen zij de Amerikaanse militaire basis Area 51 probeerden binnen te komen. 

Ze zaten uiteindelijk drie dagen vast en moesten een boete van 4140 euro betalen. Al hun video-apparatuur is in beslag genomen. 

Waarschuwingsborden

Sweep vertelt aan het Jeugdjournaal dat ze een serie wilden maken over Area 51 en wisten dat ze het terrein niet moesten betreden. "Het is een actieve basis en je loopt een risico. Je kan er doodgeschoten worden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee Nederlandse YouTubers opgepakt bij 'alienbasis' Area 51 in VS

Ondanks waarschuwingsborden reden de YouTubers door naar een militaire wachtpost, waar ze vroegen of ze de goede richting op reden. Daarop werden hun camera's afgepakt en de jongens in de boeien geslagen. 

"In Nederland kan je een bord voorbijrijden en vragen: 'zitten we goed?', maar in Amerika is dat een no-go", vertelt Sweep. Hij noemt het 'een goed leermoment'. 

Spijt

Hij heeft vooral spijt dat hun stunt zo'n negatief effect had op de mensen om hem heen. Zo werd zijn vriendin door media uit een hoorcollega gehaald en zijn er mensen bij haar opa langs geweest. 

Het YouTube-kanaal van Sweep is sinds zijn arrestatie gegroeid van 307.000 abonnees naar 330.000 abonnees. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Boete, celstraf en views: dit leverde de Area 51-stunt op

Nederlandse vloggers opgepakt bij Area 51: 'Voor toeristen zijn ze strenger'

De twee youtubers probeerden de geheime legerbasis Area 51 binnen te komen. Al jaren doen verhalen de ronde dat daar aliens en ruimteschepen worden verborgen voor het publiek.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore