'Onontdekte parels'

Passagiers Britse cruise woedend na bezoek aan IJmuiden

21 september 2019 19:59 Aangepast: 23 september 2019 12:19
Een cruiseschip legt aan in de IJmondhaven bij IJmuiden, archieffoto. Beeld © ANP

Passagiers van een 'mystery cruise' langs 'onontdekte parels aan de Noordzee' zijn woedend na een bezoek aan IJmuiden. "God mag weten waar we nu weer belanden", verzucht iemand aan boord.

De Engelse krant The Sun sprak met passagiers aan boord van cruiseschip Balmoral, waarvan sommigen tot wel bijna 1600 euro betaalden voor de luxe 11-daagse boottocht. Maar zo luxe is het allemaal niet, lijkt de teneur aan boord.

De vakantiegangers kregen na hun vertrek uit Newcastle eerst haringstadje Great Yarmouth voor hun kiezen. Via de historische maar verlaten stranden van het Franse Duinkerke en de industriële haven van Antwerpen legden ze aan in IJmuiden. Waar de rokende schoorstenen van de Hoogovens ze verwelkomden. 

'Allemaal goedkope winkels'

Eenmaal in IJmuiden zelf waren de toeristen niet onder de indruk: "Het leek wel sociale woningbouw en er waren allemaal goedkope winkels. Er zijn een heleboel klachten geweest", zegt een van de passagiers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Massale vechtpartij op Brits cruiseschip

Er is hen namelijk een mystery tour beloofd: een 'speciale reis' langs 'onontdekte parels' en een 'vakantie om nooit te vergeten'. Inmiddels zijn de passagiers aan het muiten geslagen, schrijft de krant.

'Jaar voor gespaard!'

"God mag weten waar we nu weer heengaan", zegt een van de mensen aan boord. "Het is tot nu toe vreselijk, we hebben hier een jaar voor gespaard!" De bestemmingen van de mystery cruises variëren nogal. Zo doen ze soms ook de Spaanse kust aan, waar het vandaag op sommige plekken nog 24 graden werd.

Martin Lister die namens rederij Fred. Olsen Cruise Lines verantwoordelijk is voor de route van de Balmoral houdt het bij een kort en algemeen statement: "Meer dan de helft van onze gasten viert keer op keer met ons vakantie en een Mystery Cruise biedt de kans om nieuwe plekken te bezoeken."

En zo ziet de Balmoral eruit:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore