Tientallen bekeuringen

Politie pakt trouwstoeten aan in Rotterdam en Amsterdam

20 september 2019 23:08 Aangepast: 20 september 2019 23:32
Archieffoto van een trouwstoet die vorig jaar in België voor problemen zorgde.

Opnieuw zijn twee overlastgevende trouwstoeten aangepakt door de politie. Zowel in Rotterdam als in Amsterdam vertoonde een grote groep automobilisten vanmiddag hinderlijk en gevaarlijk rijgedrag.

In Rotterdam deelde de politie vijftien bekeuringen uit aan de deelnemers van een trouwstoet voor onder meer asociaal rijdgedrag, fout parkeren en luid toeterend stil staan op de weg. Opgeteld schreef de politie hier voor bijna 5000 euro aan bekeuringen uit. 

28 bekeuringen in Amsterdam

In Amsterdam schreef de politie nog meer bekeuringen uit. Daar werden 28 bestuurders bekeurd voor het ongeoorloofd stilstaan op de weg en parkeren op de stoep, meldt stadszender AT5.

Toeterend en feestend door de stad: zo werkt een trouwstoet

Wij gingen een dagje mee met zo'n trouwstoet. Waarom zijn die gebruiken zoals ze zijn?

Agent knockout

De politie is vooral in de grote steden extra alert op trouwstoeten en de overlast die ze veroorzaken, sinds het drie weken geleden in Rotterdam helemaal uit de hand liep. Een agent die daar probeerde in te grijpen werd knockout geslagen door een van de deelnemers.

Van die dader ontbreekt nog steeds elk spoor. De politie heeft wel veel andere deelnemers van die stoet gesproken, maar die houden allemaal hun lippen stijf op elkaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Agent aangevallen in trouwstoet: 'Alsof mijn hoofd uit ging'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore