Ontoerekeningsvatbaar

Arnhemmer (41) krijgt tbs voor doden zoontje met zwaard

20 september 2019 19:50 Aangepast: 21 september 2019 12:52
Begin januari werd de omgekomen Bekiro in Arnhem herdacht. Beeld © ANP

De rechtbank in Arnhem heeft de 41-jarige Tevfik G. veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. De rechtbank zegt dat hij schuldig is aan doodslag met een zwaard op zijn zoontje Bekiro (12) in Arnhem en aan een poging tot doodslag en bedreiging van zijn andere zoon (15).

G. stak zijn 12-jarige zoon op 22 december vorig jaar vijf keer, onder meer in zijn hart. Dat gebeurde in hun huis in de wijk Malburgen, toen de verdachte zijn oudere zoon aanviel en de 12-jarige te hulp schoot.

Psychose

De verdachte verkeerde in een psychose. De oudere broer sloeg op de vlucht, maar werd op straat nog achtervolgd door zijn vader met het zwaard.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stille tocht in Arnhem voor doogestoken jongen (12)

G. is ontoerekeningsvatbaar verklaard vanwege een flinke psychotische stoornis of zelfs beginnende schizofrenie, mogelijk verergerd door cannabisgebruik, én een antisociale stoornis met narcisme. De rechtbank legde daarom geen celstraf op naast de tbs met dwangverpleging. De straf is zoals de officier van justitie had geëist.

Verdrietige zaak

De oudere zoon en de moeder hadden duizenden euro's shockschade gevraagd, maar dat wees de rechtbank af. Dat is te ingewikkeld voor de strafrechter en moet rustig door een bestuursrechter worden uitgezocht. De rechtbank sprak van een intens verdrietige zaak.

Tbs: zo werkt het

Hoe vaak krijgt iemand tbs met dwangverpleging opgelegd, en hoe werkt het?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore