Tussen 20 en 25 jaar

Politie: moordenaar Derk Wiersum toch geen tiener

20 september 2019 17:51 Aangepast: 20 september 2019 18:13
De politie doet onderzoek op de plek aan de Imstenrade in Buitenveldert waar advocaat Derk Wiersum is doodgeschoten Beeld © ANP

De man die advocaat Derk Wiersum vermoordde, was waarschijnlijk toch geen tiener. De Amsterdamse politie maakt nu bekend dat het waarschijnlijk gaat om een man tussen de 20 en 25 jaar oud.

De politie stelt het signalement bij nadat er met verschillende getuigen is gesproken en een uitgebreid buurtonderzoek is gedaan.  

Doodgeschoten op straat

Woensdagmorgen werd de advocaat op straat doodgeschoten. Ooggetuigen spreken aanvankelijk over een jongen van tussen de 16 en 20 jaar oud, in zwarte kleren die vervolgens wegrent. 

Wiersum was de advocaat van Nabil B., die als kroongetuige optreedt in de zaak tegen Ridouan Taghi, de meestgezochte crimineel van Nederland. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geliquideerde advocaat Derk Wiersum 'stond altijd de underdog bij'

De politie is nog steeds op zoek naar alle informatie die kan leiden tot de aanhouding van de schutter. 

In opdracht van Taghi

Het meest voor de hand liggende scenario is dat de moordenaar handelde in opdracht van Taghi. De verklaringen van de kroongetuige vormen het belangrijkste bewijs tegen hem. 

Door eerst de broer van B. te liquideren en nu zijn advocaat, zou Taghi hem onder meer het zwijgen willen opleggen en andere mogelijke overlopers in zijn kamp willen waarschuwen wat hen te wachten staat.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore