Ga naar de inhoud
'Op zoek naar avontuur'

Talkshowhost Eva Jinek maakt overstap naar RTL

Eva Jinek maakt de overstap naar RTL.

Eva Jinek (41) gaat aan de slag bij RTL. De talkshowhost heeft een vierjarig contract getekend en is vanaf januari bij RTL op tv te zien, meldt het mediabedrijf.

Momenteel presenteert Jinek nog haar eigen programma op NPO 1. Maar vanaf januari zal zij samen met Beau van Erven Dorens de late night talkshow gaan verzorgen. Ze zullen ieder een aantal maanden per jaar voor hun rekening gaan nemen. 

Liefde

De talkshowhost noemt haar overstap 'een fantastische kans'. "Ik kan mijn liefde voor de late night talkshow verder uitbouwen. Daarnaast krijg ik de ruimte om mijn online platform – de plek waar ik al mijn journalistieke en persoonlijke interesses kan delen met vooral jonge vrouwen – echt serieus te ontwikkelen."

Verder zegt ze: "In mijn carrière heb ik altijd lang en goed nagedacht over de keuzes die ik heb gemaakt, en tegelijkertijd ben ik ook altijd op zoek gegaan naar het avontuur, de wedstrijd en daarmee de mogelijkheid steeds verder te groeien. Mijn keuze om nu bij RTL aan de slag te gaan past daar naadloos bij. Ik verheug me er enorm op om met zo'n enthousiast team te gaan werken."

Prettig mens met humor

Peter van der Vorst, directeur content bij RTL, is blij met de overstap. "Haar journalistieke scherpte en sprankelende persoonlijkheid maken haar tot een van de toppers in het vak. Dat heeft ze inmiddels ruimschoots bewezen. Eva is daarnaast een prettig mens met humor en een gezonde dosis zelfspot. Dat geven we bij RTL graag alle ruimte." 

Jinek zal naast het late avond tijdstip ook andere programma's voor RTL gaan maken. Te denken valt aan specials rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Juiste moment

Jinek kijkt 'met heel veel liefde en plezier' terug op de afgelopen 15 jaar bij de NPO. "Het is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen in je leven zijn te mooi om te laten lopen."