Brugklas

Docent weggestuurd na per ongeluk projecteren dickpics in klaslokaal

20 september 2019 13:42 Aangepast: 20 september 2019 14:28
Het Gerrit Komrij College in Winterswijk. Beeld © Street View

Een docent die per ongeluk dickpics had geprojecteerd in het klaslokaal tijdens een les aan de brugklas, is door de schoolleiding weggestuurd. Op het Gerrit Komrij College in Winterswijk is het incident het gesprek van de dag.

Volgens het dagblad De Stentor wordt de docent ontslagen. "De geruchten zijn duidelijk genoeg", zegt rector Sjef Lommen in De Telegraaf. "En die wil ik niet ontkennen."

Leerlingen moeten zich veilig voelen

De docent is weggestuurd omdat leerlingen zich in de schoolomgeving 'veilig moeten kunnen voelen', zegt de rector, die verder vanwege de privacy geen toelichting wil geven.

Het incident deed zich een paar weken geleden voor in een brugklas. Het Gerrit Komrij College is een openbare scholengemeenschap voor vwo, havo en vmbo met bijna 1500 leerlingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Naaktfoto's Emmense docente in bezit van leerlingen, vrouw zit thuis'

Leerlingen laten weten dat de foto's per ongeluk zichtbaar werden. De docent zou op het projectiescherm wat andere foto's vanaf zijn smartphone hebben willen laten zien, maar daarbij verschenen ook verschillende kleine afbeeldingen van de gewraakte plaatjes.

Stilhouden

De schoolleiding kon het voorval enige tijd stilhouden, maar zag zich genoodzaakt het te bevestigen nadat een aantal ouders bij het bestuur verhaal was gaan halen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore