'Diep geschokt'

Politiechef Amsterdam onderbreekt vakantie om liquidaties

20 september 2019 12:10 Aangepast: 20 september 2019 13:29
Frank Paauw, politiechef Amsterdam. Beeld © ANP

Frank Paauw, de politiechef van Amsterdam, heeft zijn vakantie onderbroken na de liquidaties van advocaat Derk Wiersum en oud-profvoetballer Kelvin Maynard. Hij gaat vanmiddag langs bij de rechercheteams die zich bezighouden met de twee moorden.

"Paauw was diep geschokt over de moord op Wiersum en besloot om meteen terug te keren", laat een woordvoerder van Paauw weten aan RTL Nieuws.

Maynard onder vuur genomen door motorrijder

Oud-profvoetballer Maynard werd woensdagavond onder vuur genomen toen hij in zijn auto reed op de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost. Dat gebeurde volgens getuigen door twee mannen op een motorscooter. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Oud-voetballer Maynard om het leven gebracht in Amsterdam

De liquidatie zou iets te maken hebben met een ruzie over gestolen drugs, schreef Omroep West. De partij zou een straatwaarde hebben gehad van zo'n 20 tot 25 miljoen euro.

Geen verband tussen liquidaties

Diezelfde ochtend werd advocaat Derk Wiersum geliquideerd. Hoogstwaarschijnlijk omdat hij kroongetuige Nabil B. bijstond in de zaak tegen de meest gezochte crimineel van Nederland: Ridouan Taghi. De twee liquidaties lijken geen verband te hebben, benadrukte de politie al.

Dat de Amsterdamse recherche meer liquidaties verwacht, zoals De Telegraaf deze ochtend meldt, wil de woordvoerder van politiechef Paauw niet bevestigen.

Minister Grapperhaus was geëmotioneerd na de liquidatie op advocaat Wiersum

"Er is woede, maar het verdriet overheerst."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore