Werken aan herstel

Frits Wester last rustpauze in bij RTL Nieuws

20 september 2019 09:59 Aangepast: 20 september 2019 10:16
Politiek commentator Frits Wester.

Frits Wester zal om gezondheidsredenen de komende tijd niet te zien zijn bij RTL Nieuws. "Mijn gezondheidsproblemen, gerelateerd aan alcohol, laten dat momenteel niet toe", zegt de politiek commentator.

RTL Nieuws en Frits Wester zeggen in een verklaring dat gezamenlijk is besloten om een rustpauze in te lassen. "Op 8 september was het verslag van Frits Wester in de uitzending van RTL Nieuws niet zoals RTL en de kijker van hem gewend zijn. RTL is daarover in gesprek gegaan met Frits", meldt het nieuwsprogramma.

Aan herstel werken

Wester zegt overweldigd te zijn door de reacties die na de uitzending loskwamen. "Ik neem de bezorgdheid van RTL en de kijker zeer serieus. Mijn gezondheidsproblemen, gerelateerd aan alcohol, laten het momenteel niet toe om mijn werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Daarom neem ik de komende tijd een rustpauze om aan mijn herstel te werken. RTL steunt me hierin en ik hoop dat de media en de kijker mij en mijn directe omgeving deze tijd ook geven."

De politieke verslaggeving en duiding van RTL Nieuws wordt verzorgd door het team in Den Haag, dat de taken van Frits de komende tijd overneemt. "Mede namens de collega's wens ik Frits veel sterkte en een goed herstel toe", zegt Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore