Wegen afgesloten

Sein brand meester in Tilburg, nog uren nablussen

20 september 2019 04:56 Aangepast: 20 september 2019 09:44
De brand werd rond 03.15 uur gemeld. Beeld © De Kort Media

In Tilburg heeft een grote brand gewoed op een industrieterrein. De brand ontstond vannacht in een bakkerij en sloeg over naar drie omliggende panden.

De brandweer is waarschijnlijk nog uren bezig met blussen, maar het sein brand meester is al gegeven.

De brandweer werd ondersteund door de luchtmacht. Er zijn zover bekend geen slachtoffers. "Het voordeel als een brand middenin de nacht uitbreekt, is wel dat er geen mensen binnen zijn."

Bakkerij

De brand brak uit in een bakkerij aan de Zevenheuvelenweg. Ook een oliebedrijf, dat ernaast ligt, staat in brand. Er komt veel rook vrij, onder meer door plastic spullen die in de brandende panden staan.

Vanwege de brand is een NL-Alert verstuurd. Daarin werden mensen in de omgeving gewaarschuwd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. De brandweer heeft metingen verricht. Daarbij zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten in de lucht. "Maar rook is altijd slecht, dus blijf uit de rook, is het advies."

De brandweer heeft zo’n tachtig mensen ingezet om het vuur te bestrijden. Om de hulpverleners de benodigde ruimte te bieden, werden wegen afgesloten. De brandweer riep mensen ook op niet over de slangen te rijden.

Door de brand daalden roetdeeltjes neer in de buurt. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldde via Twitter: "Bij last is advies deze weg te spoelen en daarna handen te wassen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore