Mishandeling Den Haag

Jongen (14) aangehouden in verband met dood 71-jarige man

19 september 2019 17:00 Aangepast: 19 september 2019 17:01
Politie, ter illustratie Beeld © ANP

In verband met de dood van een 71-jarige man uit Den Haag is een 14-jarige jongen aangehouden. Het slachtoffer overleed maandag mogelijk als gevolg van een mishandeling.

De jongen heeft zich zelf gemeld. Hij is aangehouden en vastgezet op het bureau. "Het onderzoek naar de overige verdachten gaat onverminderd verder", meldt de politie.

Groep jongeren

Het slachtoffer was maandag lopend op weg naar huis toen hij een groep jongeren tegenkwam. Wat er daarna is gebeurd, lijkt nog onduidelijk. De Haagse politie zei toen al wel zeker te weten dat er sprake was van een mishandeling aan de Willem de Zwijgerlaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

71-jarige Hagenaar overleden na mishandeling: politie zoekt getuigen

Na de mishandeling is het slachtoffer opgevangen door omstanders en zelf naar huis gelopen. Hij vertelde daar aan zijn vrouw wat er gebeurd was. Na een uur trof zij hem onwel aan. Na een tevergeefse reanimatie door de hulpdiensten is de man in het ziekenhuis overleden.

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft sectie op het lichaam verricht. De politie is nog op zoek naar getuigen van de mishandeling of mensen die de groep jongeren 'rond heeft zien hangen op de Willem de Zwijgerlaan'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore