Schietpartij Amsterdam Zuidoost

'Kelvin was een goede vader, de rust zelve'

19 september 2019 10:58 Aangepast: 19 september 2019 14:34
Kelvin Maynard tijdens een training bij de Alphense Boys Beeld © Orange Pictures

Afgelopen nacht is oud-profvoetballer Kelvin Maynard doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost. Bij de Alphense Boys, de club waar hij sinds dit seizoen speelde, is de verslagenheid groot. "Woorden schieten te kort. We leven intens mee met zijn vrienden en familie." Maynard liet een vrouw en twee jonge kinderen achter.

Gisteravond werd een auto onder vuur genomen op de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost. Dat gebeurde volgens getuigen door twee mannen op een motorscooter. Vanochtend bevestigde de politie dat het dodelijke slachtoffer de 32-jarige Kelvin Maynard is. Over de aanleiding van de schietpartij is niets bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doodgeschoten man Amsterdam-Zuidoost is oud-profvoetballer

Maynard kwam als voetballer onder meer uit voor FC Volendam, FC Emmen, het Britse Burton Albian FC en Antwerp FC in België. Dit seizoen was hij begonnen bij de amateurclub Alphense Boys. Daar kwam het nieuws over zijn overlijden hard aan.

Harde klap

"Wij weten niet goed wat ons overkomt", zegt Gerard Haverkamp, de secretaris van de club uit Alphen aan den Rijn tegen RTL Nieuws. "We hoorden vannacht het verschrikkelijke bericht over zijn dood. We zijn met onze gedachten bij zijn vrouw en kinderen. Dit moet voor hen een hele harde klap zijn."

Haverkamp maakte geregeld een praatje met Maynard, die afgelopen weekend nog voor de club uitkwam. "Het was de derde wedstrijd van het seizoen, maar pas de eerste keer dat hij echt meespeelde. In de eerste wedstrijd raakte hij geblesseerd, waardoor hij de tweede wedstrijd aan de kant moest blijven."

Twee kinderen

Volgens Haverkamp was Maynard een 'uitstekende voetballer'. "Hij speelde niet voor niets in ons eerste elftal. In de groep was hij de rust zelve. Ook buiten het veld heb ik hem leren kennen als een heel vriendelijke en rustige man, een goede vader. Hij praatte ook veel en graag over zijn twee kinderen. Die stonden bij de wedstrijden en trainingen langs de kant om hun vader te zien voetballen."

De geplande training van vanavond gaat bij de Alphense Boys niet door, en ook de wedstrijd die voor aankomend weekend op het programma stond, is afgelast.

Kelvin Maynard (met schaal) in zijn Volendamperiode Kelvin Maynard (met schaal) in zijn Volendamperiode

'Hij liet zich niet gek maken' 

Bij zijn oude club Quick Boys kwam het nieuws over zijn overlijden 'als een donderslag bij heldere hemel'. Ook daar kenden ze Maynard als een 'hele rustige, bescheiden jongen. "Absoluut geen type voor haantjesgedrag."

Bestuurslid Gert Pluimgraaf had in de tijd dat Maynard bij Quick Boys speelde regelmatig contact. "Hij was een heel eerlijke, respectvolle speler, zowel naar zijn teamgenoten als de tegenstander. Hij verzaakte nooit, ook op trainingen gaf hij alles. Op het veld en in gesprekken bleef hij altijd rustig, liet zich niet gek maken. Hij was een echte winnaar."

Pluimgraaf hoorde gisteravond van de schietpartij in Amsterdam. "Maar je houdt er natuurlijk geen rekening mee dat dit wel eens om een oud-speler zou kunnen gaan. Ik was totaal verrast. We zijn als bestuur diep geschokt en gaan de komende tijd kijken hoe we hier als club mee omgaan."

Daders gevlucht

Na de dodelijke schietpartij van gisteravond zijn de daders gevlucht op een scooter. Na de schietpartij is de auto terechtgekomen in de voorgevel van een brandweerkazerne. Daarbij raakte verder niemand gewond.

Via Burgernet vroeg de politie gisteravond om uit te kijken naar een zwarte scooter met drie wielen, met daarop twee donker geklede personen. Daarbij benadrukken ze dat mensen niet zelf moet handelen als ze de personen zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dode bij schietpartij Amsterdam, daders gevlucht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore