Daders voortvluchtig

Doodgeschoten man Amsterdam-Zuidoost is oud-profvoetballer

19 september 2019 08:50 Aangepast: 19 september 2019 11:18
Kelvin Maynard (met schaal) in zijn Volendamperiode

De man die gisteravond bij een brandweerkazerne in Amsterdam werd doodgeschoten, is de Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard. Hij is 32 jaar geworden.

Maynard kwam onder meer uit voor FC Volendam, FC Emmen en Antwerp FC. Dit seizoen speelde hij bij de amateurclub Alphense Boys. Daar is de verslagenheid groot. "Woorden schieten te kort. We leven intens mee met zijn vrienden en familie."

Maynard laat een vrouw en twee jonge kinderen achter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Kelvin was een goede vader, de rust zelve'

Wedstrijd afgelast

Afgelopen weekend speelde Maynard nog met zijn nieuwe club tegen JOS Watergraafsmeer, een wedstrijd die met 0-2 verloren werd

"Het nieuws over zijn dood zingt rond in de spelersgroep", zegt de voorzitter van de club tegen RTL Nieuws. "De training van vanavond gaat niet door, we zullen in besloten kring bijeenkomen om erover te praten. Ook de wedstrijd van aankomend weekend is afgelast." 

Twee mannen op motorscooter

Maynard werd gisteravond onder vuur genomen toen hij in zijn auto reed op de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost. Dat gebeurde volgens getuigen door twee mannen op een motorscooter.

Na het beschieten van een auto zijn de daders gevlucht op een scooter. Na de schietpartij is de auto terechtgekomen in de voorgevel van een brandweerkazerne. Daarbij raakte verder niemand gewond.

Burgernet

Via Burgernet vroeg de politie gisteravond om uit te kijken naar een zwarte scooter met drie wielen, met daarop twee donker geklede personen. Daarbij benadrukken ze dat mensen niet zelf moet handelen als ze de personen zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dode bij schietpartij Amsterdam, daders gevlucht

'Geen link met moord op Wiersum' 

Bij de Amsterdamse politie komen veel vragen binnen of er een link is met de moord op Derk Wiersum die vanmorgen in Amsterdam plaatsvond. Toch gaat de politie er vooralsnog vanuit dat beide zaken los staan van elkaar. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore