Veiligheidsmaatregelen

Extra bescherming voor officieren in zaak-Taghi

19 september 2019 00:46
Bloemen voor het advocatenkantoor van Wiersum. Beeld © RTL Nieuws

Na de moord op advocaat Derk Wiersum zijn maatregelen genomen voor bescherming van officieren van justitie en rechters die betrokken zijn bij de zaak-Marengo, de grote rechtszaak tegen de bende van het criminele kopstuk Ridouan Taghi. Er zouden geen aanwijzingen zijn geweest voor de aanslag op Wiersum. 

Dat zei Fred Westerbeke, hoofdofficier van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie, in het tv-programma Nieuwsuur. Met Wiersum was gesproken over zijn veiligheid en over de mogelijkheid van een aanslag. "Er was geen zodanige informatie dat dit zich zou kunnen voordoen", zei Westerbeke.

Gebruikelijke bescherming

Daarom waren er voor Wiersum geen veiligheidsmaatregelen genomen die verder gingen dan de gebruikelijke bescherming die alle betrokkenen in deze zaak krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geliquideerde advocaat Derk Wiersum 'stond altijd de underdog bij'

Westerbeke zei dat betrokkenheid van de bende van Taghi 'het belangrijkste scenario' is waar het OM van uitgaat in het onderzoek naar de moord op Wiersum. Hij was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in het onderzoek-Marengo, dat wordt geleid door het landelijk parket.

Gesprek Grapperhaus

Morgen spreekt Johan Rijlaarsdam, deken van de Nederlandse Orde van Advocaten, met minister Grapperhaus (Justitie) naar aanleiding van de liquidatie van Wiersum.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat is de reden voor de moord op advocaat Derk Wiersum?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore