Vechtpartij op filmfestival

Vier jaar cel voor beveiliger die Jip Jurg fatale trap in buik gaf

18 september 2019 13:48 Aangepast: 18 september 2019 15:24
Jip Jurg. Beeld © Politie

De beveiliger die begin vorig jaar de 32-jarige Rotterdammer Jip Jurg in de buik schopte, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. De rechtbank acht bewezen dat de dood van Jurg het gevolg was van de schoppartij.

De beveiliger, de 39-jarige John H., is schuldig bevonden aan zware mishandeling met de dood tot gevolg. Voor doodslag zagen de rechters niet genoeg bewijs.

John H. was beveiliger op het internationale filmfestival in Rotterdam vorig jaar. Jip Jurg was daar met een glas bier naar buiten gelopen en werd daarop aangesproken door een van de beveiligers van het filmfestival, omdat dit tegen de regels was. Daarop ontstond onenigheid en een handgemeen.

'Beveiliger moet zich kunnen beheersen'

Jurg zou H. daarbij hebben geslagen. Nadat Jurg door twee beveiligers tegen de grond was gewerkt, schopte H. hem hard in de buik. "Juist van een beveiliger mag worden verwacht dat hij zich kan beheersen", vond de rechtbank.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vier jaar cel geëist tegen beveiliger die Jip Jurg fatale trap in buik gaf

Jurg ging na de vechtpartij naar huis. Daar werd hij een dag later dood gevonden door zijn vader. Sectie wees uit dat de man was overleden aan inwendig bloedverlies, veroorzaakt door geweld.

Eerdere mishandeling

H. werd ook veroordeeld voor een eerdere mishandeling. In 2016 ging hij over de schreef tegen een bezoeker van de Oase Bar in Rotterdam, waar hij als beveiliger werkte.

De straf was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruzie over glas aanleiding voor fatale vechtpartij Jip Jurg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore