Uit Rijswijk

Stel dat hond 'Batman' aan boom vastbond vandaag voor rechter

18 september 2019 07:41 Aangepast: 18 september 2019 08:26
Het Wilhelminapark in Rijswijk, waar de hond werd gevonden. Beeld © Street View

Het leidde tot woedende reacties op sociale media: het nieuws over de hond 'Batman'. Het dier werd in juni dood aangetroffen in een park in Rijswijk. De vechthond zat vast aan een boom. Vandaag staan de personen voor de rechter die hiervoor verantwoordelijk zouden zijn.

Het gaat om een 24-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Rijswijk. Zij mogen vandaag aan de rechter in Den Haag uitleggen waarom zij de vechthond aan zijn lot overlieten.

Het dier, een pitbull of stafford, werd door wandelaars gevonden in het Wilhelminapark in Rijswijk.

Rode lijn

De hond was met een rode lijn aan de boom gebonden. Het kadaver verkeerde in staat van ontbinding. Een foto op Facebook, waarop de rode lijn was te zien, zou naar het stel uit Rijswijk hebben geleid.

De eigenaren van de hond zouden op hun Facebookpagina hebben gezegd dat ze het dier hadden verkocht. Hun huis zou te klein zijn en ze zouden het te druk hebben met hun werk. Daarop zouden ze allebei hun Facebookpagina's hebben weggehaald, waarop ook een foto had gestaan van Batman met dezelfde halsband als die van de dode hond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stel aangehouden om dode vastgebonden hond

De dood van de hond leidde tot verontwaardiging van hondenliefhebbers. Zij startten een petitie met de titel 'Doe Batman postuum eer aan'. Hierin wordt de politiek opgeroepen straffen op dierenmishandeling aanzienlijk zwaarder te maken.

De verdachten zouden doodsbedreigingen hebben ontvangen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore