Vier uur lang

Nieuwe stakingsronde KLM: geschrapte vluchten en vertraging

18 september 2019 03:54
Uitgevallen vluchten en vertragingen tijdens een recente staking.

Het grondpersoneel van KLM legt vanmiddag opnieuw het werk neer. KLM schrapt uit voorzorg twaalf Europese retourvluchten en verwacht vertragingen.

Twee eerdere werkonderbrekingen van elk twee uur zorgden voor uitval van tientallen vluchten en vertragingen gedurende de hele dag. Vandaag wordt vier uur lang gestaakt.

KLM en de bonden liggen al maanden in de clinch over een nieuwe cao. FNV zet in op een loonsverhoging van 4 procent per jaar, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters.

Nieuw loonbod

KLM heeft de bonden een nieuw loonbod gestuurd met een loonsverhoging van 7 procent bij een cao-looptijd van 2 jaar en 9 maanden. Ook ligt er een alternatief op tafel met een loonsverhoging van 8,5 procent, maar met aanpassing van de winstdelingsregeling.

KLM adviseert passagiers de informatie op de KLM-website en in de KLM-app goed in de gaten te houden. De luchtvaartmaatschappij noemt de nieuwe werkonderbreking "onbegrijpelijk en onnodig". De staking kost KLM volgens een woordvoerder "tientallen miljoenen euro's per dag".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KLM schrapt 12 vluchten vanwege acties personeel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore