Vernielingen en vuurwerk

Honderden Franse supporters vast na opstootjes in Amsterdam

17 september 2019 21:17 Aangepast: 17 september 2019 21:24
Aanhoudingen vanmiddag in Amsterdam bij metrostation Strandvliet. Beeld © ANP

De politie heeft in de aanloop naar het Champions League-duel Ajax-Lille 303 Franse voetbalsupporters aangehouden. Ze waren betrokken bij relletjes rondom het metrostation Strandvliet, vlak bij de Johan Cruijff Arena.

Na de ongeregeldheden waren al honderd mensen aangehouden. De andere arrestaties hadden op verschillende plekken in de stad plaats voorafgaand aan de wedstrijd. De supporters moeten de wedstrijd missen. Ze werden afgevoerd naar verschillende cellencomplexen verspreid over Amsterdam en zitten vast tijdens de wedstrijd, meldt de politie.

Vuurwerk en vernieling

De Fransen werden door de Amsterdamse politie aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde, het afsteken van vuurwerk, geweld en vernieling, aldus de politie. "Van iedere supporter onderzoeken we wat eventueel hun vergrijpen zijn geweest. Dat proces neemt natuurlijk enige tijd in beslag," zegt een woordvoerster.

Volgens het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB liepen de supporters op het spoor. Zowel station Strandvliet als Duivendrecht werd enige tijd ontruimd en het metroverkeer werd stilgelegd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie Amsterdam houdt 100 supporters Lille aan na ongeregeldheden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore