Veel minderjarige slachtoffers

'Kabinet moet 10 miljoen extra stoppen in bestrijding mensenhandel'

17 september 2019 07:59 Aangepast: 17 september 2019 08:02

Als het aan regeringspartij ChristenUnie en oppositiepartij PvdA ligt, stopt het kabinet jaarlijks minimaal 10 miljoen euro extra in de bestrijding van mensenhandel en gedwongen prostitutie.

Het extra geld is bestemd voor de politie, die dan extra gespecialiseerde rechercheurs kan opleiden en aannemen. Volgens beide partijen is dat nodig omdat 'opsporing van ingewikkelde en grootschalige mensenhandel in het nauw komt'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Aanpak mensenhandel krijgt topprioriteit: 'Het is dichterbij dan je denkt'

Minderjarige slachtoffers

Bij het Openbaar Ministerie komen steeds minder verdachten, slachtoffers en getuigen van mensenhandel, blijkt uit een rapport. Maar de omvang van mensenhandel in ons land neemt volgens CU en PvdA niet af. Veel slachtoffers van mensenhandel zijn minderjarig.

"We moeten opkomen voor de vaak jonge slachtoffers van mensenhandel. Zij verdienen het dat we de gewetenloze criminelen die hier rijk van worden vervolgen", zegt Lodewijk Asscher (PvdA) in een verklaring.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Hoe Evelien meisjes uit de gedwongen prostitutie hielp

"Mensenhandel en gedwongen prostitutie maken mensen kapot. We mogen niet berusten in dat onrecht", laat CU-leider Gert-Jan Segers weten. In het regeerakkoord is afgesproken de strijd tegen mensenhandel te versterken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore