Onklaar gemaakte revolver

Robert Oey, de man van burgemeester Femke Halsema, nu officieel verdachte

17 september 2019 05:37 Aangepast: 17 september 2019 07:14
Femke Halsema met haar partner, regisseur Robert Oey. Beeld © ANP

Robert Oey, de man van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, is officieel als verdachte aangemerkt omdat hij een onklaar gemaakte revolver bezat. Hij is inmiddels verhoord.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) na berichtgeving in De Telegraaf. Hij is inmiddels uitgebreid verhoord.

Oey zou deze week verhoord worden, maar dat is vervroegd en het verhoor vond daardoor afgelopen vrijdag al plaats. De reden daarvoor is dat het OM kennis had genomen van het interview dat Oey had gegeven aan NRC Handelsblad, dat vrijdagavond verscheen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wapen van zoon Halsema was onklaar gemaakte revolver van vader

Onklaar wapen

In het interview met NRC vertelde Robert Oey afgelopen weekend dat hij het wapen gebruikte voor zijn werk als filmmaker en het in een juten zak in een kastje in de woonkamer had laten liggen. Dat interview riep bij veel lokale politici vragen op.

Opheldering gevraagd

Zo heeft de VVD de burgemeester om opheldering gevraagd. "Wij hebben het tot nu toe altijd een privékwestie gevonden", meldde VVD-fractievoorzitter Marianne Poot eerder. "Maar op het moment dat er een onklaar gemaakt wapen in de ambtswoning blijkt te zijn, ligt dat anders."

De 15-jarige zoon van Halsema werd in het weekend van 14 juli opgepakt na een achtervolging. Hij was samen met een vriend betrapt bij een inbraak langs een kade in Amsterdam. Volgens Halsema was haar zoon samen met een vriendje aan het 'klieren' en selfies aan het maken met een nepwapen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Zoon van Halsema zat fout, maar dit doen tieners. Dat maakt ze geen crimineel'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Halsema lag wakker van incident met zoon: 'Kon de leugens niet laten gaan'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`