Op hoofd geslagen

Vijfde slachtoffer in ziekenhuis na incident autocross. 'Hij probeerde de bestuurder te stoppen'

17 september 2019 03:21 Aangepast: 17 september 2019 03:30
Met deze auto reden ze op het publiek in. Beeld © Dave Hendriks / SQ Vision Mediaprodukties

Gisteravond is er een vijfde slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht na het incident met de crossauto die dit weekend in het Brabantse Leende op het publiek inreed. De man zou hebben geprobeerd de bestuurder van de crossauto te stoppen.

Dat meldt Omroep Brabant. De 50-jarige man uit Kaatsheuvel is het vijfde slachtoffer dat in het ziekenhuis is beland door de crossauto. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Racewagen rijdt na ruzie in op publiek bij autocross in Leende, zeker vier gewonden

De man heeft geprobeerd de bestuurder te stoppen, waarna hij op zijn hoofd werd geslagen. Dat meldt zijn vrouw aan Omroep Brabant.

'Hij probeerde de bestuurder te stoppen'

De man probeerde de bestuurder van de crossauto te stoppen nadat deze al meerdere mensen had aangereden. "Hij is door het portier geklommen, want een crossauto heeft geen ramen. Toen is hij voor de bestuurder langs gekropen en heeft hij geprobeerd de sleutel eruit te halen", vertelt zijn vrouw.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man reed bij autocross op publiek in na ruzie om hooguit een paar tientjes

"Mijn man lag als het ware toen op de schoot van de bestuurder. De bestuurder had een helm op. Met zijn helm nog op zijn hoofd heeft hij een paar keer een kopstoot gegeven. Ook heeft hij op zijn pink geslagen."

Gebroken pink

Na het incident had de man veel last van hoofdpijn. "Ik heb hem paracetamol gegeven en toen zijn we gaan slapen. Maandag had hij nog steeds hoofdpijn. Na het avondeten ging hij zijn handen wassen en toen zakte hij ineens in elkaar."

De man is gisteravond opgenomen op de spoedeisende hulp. Hij heeft zijn pink gebroken, verder is het nog onduidelijk wat voor letsel hij precies heeft.

Dit weekend werden vier Belgen opgenomen in het ziekenhuis na het incident. Slechts een van hen mocht gisteren weer naar huis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inzittenden crossauto Leende verdacht van poging tot moord of doodslag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore