Area 51

YouTubers Ties en Govert krijgen boete van 4500 dollar

17 september 2019 04:43 Aangepast: 17 september 2019 05:07
Ties Granzier en Govert Sweep in de verklaring van de Amerikaanse politie. Beeld © Nye County Sheriff's Office

De Nederlandse YouTubers Ties Granzier en Govert Sweep, die werden gearresteerd toen zij de Amerikaanse militaire basis Area 51 probeerden binnen te komen, moeten een boete betalen van 4500 dollar (4090 euro). Ook blijven ze nog tot donderdag vastzitten. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald.

Ties en Govert werden vorige week dinsdag gearresteerd in de Amerikaanse staat Nevada, omdat ze zich op verboden terrein bevonden. 

Area 51

Het duo wilde een filmpje maken over Area 51, waarover al jaren geruchten gaan dat er vliegende schotels en buitenaardse wezens worden bewaard.

Het Nederlandse tweetal bracht twee nachten in een cel door, daarna werden ze op borgtocht vrijgelaten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opgepakte YouTuber Ties laat van zich horen: 'Meest hectische dag uit mijn leven'

Nog drie nachten in de cel

Ties (20) en Govert (21) hebben gisteren in de rechtbank bekend schuldig te zijn. Ze hadden het Area 51 niet mogen betreden en er niet illegaal mogen parkeren.

Daarom moet het tweetal nu nog tot donderdag in de gevangenis blijven, ook is hun apparatuur in beslag genomen. Als de boete van 4500 dollar is betaald, kunnen beide vloggers donderdag terug naar Nederland vliegen.

'Wij toleren deze onzin niet'

De Amerikaanse officier van justitie Chris Arabia laat in een verklaring weten de zaak 'serieus te nemen'. "Het is belangrijk voor ons dat deze jongens meerdere dagen opgesloten zitten en een aanzienlijk geldbedrag moeten betalen, omdat wij deze onzin niet tolereren."

De Amerikaanse politie in Nye County publiceerde deze verklaring:

'Dit is allemaal een beetje uit de hand gelopen'

In de verklaring van de Amerikaanse politie komen de twee Youtubers aan het woord. In het filmpje beloven Ties en Govert 'geen problemen meer te veroorzaken'. "Dit is allemaal een beetje uit de hand gelopen", vertelt Ties Granzier. "We hebben van onze fouten geleerd en we kijken ernaar uit om terug naar Nederland te kunnen gaan."

Bekende YouTubers

Ties en Govert zijn bekende YouTubers. Ties heeft 735.000 volgers. Hij heeft twee accounts: eentje waar hij stunts uithaalt en eentje waarop hij filmpjes plaatst over de beslommeringen van zijn gezin. 

De 21-jarige Govert Sweep uit Boxmeer heeft 300.000 volgers op YouTube. Op zijn YouTube-pagina schrijft hij 'de hele wereld rond te reizen op zoek naar de spannendste en meest uitdagende avonturen.'

Wat is Area 51?

Area 51 is een militaire basis van de Amerikaanse luchtmacht in de Nevada-woestijn, ongeveer ter grootte van de provincie Utrecht. Het mysterie rondom de basis ontstond op 8 juli 1947 toen er in nabijgelegen plaatsje Roswell een onbekend object zou zijn neergestort. Er werd gesproken over een neergestorte weerballon, maar sommigen beweerden ook dat het ging om een ufo.

Volgens ruimtevaartdeskundige Hans van der Lande werd dit object gebracht naar Area 51. Sindsdien is het mysterie van Area 51 nooit opgelost, omdat er nooit iets over naar buiten werd gebracht. Het gebied is goed bewaakt en niet toegankelijk voor buitenstaanders. Hans van der Lande: "Niemand weet precies hoe het gebied eruit ziet, er zijn alleen foto's van."

In juli kwam Area 51 in het nieuws omdat 2 miljoen mensen via een Facebookevenement aangaven dat ze het militaire terrein willen bestormen. Na bemoeienis van onder andere de FBI lijkt het erop dat het evenement niet meer doorgaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van