Onderzoek afgesloten

Politie: oorzaak fatale brand chalet Strijbeek niet meer te achterhalen

16 september 2019 13:06 Aangepast: 16 september 2019 13:09
Een politieman doet onderzoek bij het afgebrande chalet. Beeld © ANP

Het onderzoek naar de fatale brand in een houten chalet in het Brabantse Strijbeek is afgesloten. Wat precies de oorzaak is geweest van de brand is niet meer te achterhalen, zegt de politie.

De politie zegt dat er geen sprake is geweest van een misdrijf of nalatigheid.  Bij de brand kwamen twee jongens van 6 en 9 jaar om het leven. De kinderen sliepen bij de oma van een van de jongens. Zij wist met nog een ander kind op tijd het chalet uit te vluchten. Ze liep wel verwondingen op.

Grote verslagenheid 

Ook de vader van één van de kinderen raakte gewond. De man sliep in een ander chalet en probeerde nog de woning binnen te gaan. Dat was niet meer mogelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Diepe schok in Strijbeek door fatale brand tijdens logeerpartij

De brand zorgde voor grote verslagenheid in het dorp. "Dit heeft een zwaar effect op iedereen. Een brand met slachtoffers is erg, maar met kinderen is het ergst," laat de politie weten.

Beelden van fatale brand in chalet Strijbeek: twee jongens omgekomen

Een brand met heftige gevolgen in het Brabantse dorpje Strijbeek. Twee jongens van 6 en 9 jaar die logeerden in een houten chalet van een oma van één van hen, zijn om het leven gekomen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore