Woensdag voorgeleiding

Inzittenden crossauto Leende verdacht van poging tot moord of doodslag

16 september 2019 11:47 Aangepast: 16 september 2019 11:49
De politie doet onderzoek na het autocrossincident. Beeld © ANP

De twee inzittenden van de crossauto die in het Brabantse Leende inreed op mensen na afloop van de Kempencross, worden verdacht van poging tot moord of doodslag. 

De twee, een 21-jarige man uit Reuver en een 17-jarige vrouw uit Veghel, zitten vast en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Belgische gewonden

Van de vier mensen die zondag in het ziekenhuis werden opgenomen nadat het voertuig op het publiek was ingereden, liggen er nog drie in het ziekenhuis. Een 14-jarige jongen mocht gisteren het ziekenhuis verlaten. 

Alle gewonden zijn volgens de politie Belgen. Het gaat naast de 14-jarige om twee mannen (33 en 44 jaar) en een vrouw (35). Zij liepen verwondingen aan hun benen op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Racewagen rijdt na ruzie in op publiek bij autocross in Leende, zeker vier gewonden

Geld terug

De ruzie ontstond toen de organisatie van de Kempencross de laatste van de drie races van de dag wilde annuleren, omdat er wegens droogte en stof te weinig zicht was.

Sommige deelnemers eisten hun geld terug en er ontstond ruzie waarbij werd gevochten. De verdachten zaten in de auto die tijdens het conflict mensen op het veld aanreed.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Man reed bij autocross op publiek in na ruzie om hooguit een paar tientjes

Stoppen met cross

Eerder maakte de politie bekend dat de man de auto bestuurde, maar vandaag werd bekend dat nog wordt onderzocht wie achter het stuur zat.

Tussen de vijftien en twintig agenten grepen in toen mensen uit het publiek de twee verdachten in de crossauto te lijf wilden gaan.

Een voor volgende week geplande cross in Leende is na het incident afgelast. De organisatie overweegt om helemaal te stoppen met de autocross. "Dit had nog veel erger kunnen aflopen", aldus de organisatie. De vereniging Kempencross bestaat al 46 jaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore