Vier gewonden

Man reed bij autocross op publiek in na ruzie om hooguit een paar tientjes

15 september 2019 21:12 Aangepast: 16 september 2019 07:45
Met deze auto reden ze op het publiek in. Beeld © Dave Hendriks / SQ Vision Mediaprodukties

Het incident in Leende waarbij een 21-jarige man bij een cross inreed op het publiek, ontstond na een ruzie om het inschrijfgeld van hooguit een paar tientjes. Bij het voorval raakten vier mensen gewond.

Dat heeft de organisatie van het evenement bevestigd. De man wilde zijn geld terug nadat door de organisatie was besloten de race in te korten van drie naar twee manches. Dat had te maken met de veiligheid.

Het inschrijfgeld van de cross bedraagt 20 euro voor leden en 35 euro voor niet-leden. 

Boos weggelopen

De man kreeg zijn geld niet terug, waarna een vechtpartij ontstond. Daarop liep de man boos weg, pakte zijn auto en reed 'een aantal willekeurige mensen' aan.  Daarbij zat nog een tweede persoon, een 17-jarig meisje, bij hem in de auto.

Vier mensen, onder wie een jongetje, raakten daarbij gewond en moesten naar het ziekenhuis. 

Beschermd tegen menigte

Vervolgens zou hij geprobeerd hebben weg te rijden, maar werd de auto tegengehouden door de rest van het publiek, melden regionale media. De politie bevestigt alleen dat de toeschouwers de twee verdachten belaagden en dat de aanwezige agenten zij aan zij moesten gaan staan om de twee te beschermen tegen de menigte.

De organisatie zegt zich nu te beraden op de toekomst van de autocross. "Dit kan wel eens de doorslag geven om volledig te stoppen met het autocrossgebeuren. Maar ook willen we een vereniging die 46 jaar bestaat niet zomaar opgeven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Racewagen rijdt na ruzie in op publiek bij autocross in Leende, zeker vier gewonden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore