Lamborghini-rijder bekeurd

Trouwstoet in Rotterdam aan de kant gezet: peperdure Ferrari in beslag genomen

15 september 2019 17:42 Aangepast: 15 september 2019 19:10
De bestuurder van deze Lamborghini werd bekeurd, maar mocht wel verder rijden. Beeld © Politie

De politie in Rotterdam heeft gisteravond een trouwstoet met dure auto's aan de kant gezet vanwege de overlast die de auto's veroorzaakten. Een peperdure Ferrari werd in beslag genomen, omdat 'er niets bleek te kloppen' van de papieren.

Volgens de politie zorgde in ieder geval een bestuurder in een Lamborghini Aventador voor overlast door hard te scheuren door de binnenstad. Die bestuurder is bekeurd.

Ferrari F12

Een andere deelnemer in de trouwstoet raakte zelfs zijn auto, een Ferrari F12, kwijt. Het papierwerk klopte niet en de zaak is in onderzoek, laat de politie weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Agent aangevallen in trouwstoet: 'Alsof mijn hoofd uit ging'

De Lamborghini heeft een nieuwprijs van 400.000 euro, de Ferrari is met 350.000 euro iets goedkoper. 

Agent knockout

Overlastgevende trouwstoeten liggen, zeker in Rotterdam, extra onder het vergrootglas nadat er twee weken geleden een agent knockout werd geslagen door een deelnemer van zo'n trouwstoet. De politie is nog steeds op zoek naar die man. Alle andere mensen in die stoet, van wie de politie wel de gegevens heeft, weigeren te zeggen wie de man is.

Toeterend en feestend door de stad: zo werkt een trouwstoet

Voor inwoners van grote steden is het een bekend beeld: een lange trouwstoet met tientallen auto's. Maar waar rijden ze naartoe en waarom wordt er zo veel getoeterd?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore