Twee kinderen omgekomen

Diepe schok in Strijbeek door fatale brand tijdens logeerpartij

15 september 2019 12:46 Aangepast: 15 september 2019 13:44
Politieonderzoek bij de restanten van de chalet waarin twee kinderen om het leven zijn gekomen bij een brand. Beeld © ANP

De brand in Strijbeek waarbij afgelopen nacht twee jongens van 6 en 9 jaar zijn omgekomen, heeft het dorp diep geschokt. Burgemeester Joerie Minses van Alphen-Chaam, waar Strijbeek onder valt, leeft intens mee.

"Ik heb mij gedurende de nacht en de ochtend voortdurend op de hoogte laten houden over de ontwikkelingen ter plaatse. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers", zegt Minses.

Gewonden

Het Brabantse dorp Strijbeek met ruim 200 inwoners, valt onder de gemeente Alphen-Chaam. Bij de brand raakten ook de oma en een vader van één van de jongens gewond. De twee kinderen logeerden samen met nog een kind in het chalet van de vrouw.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee kinderen (6 en 9 jaar) omgekomen bij brand in Brabants dorp Strijbeek

De brand brak rond middernacht uit. Toen de politie arriveerde, werd al snel duidelijk dat er twee kinderen op de eerste verdieping van de woning sliepen. De families van de slachtoffers krijgen medische en psychische zorg van de GGD.

Foute boel

Tegen Omroep Brabant zegt buurtbewoner Jos dat de sirenes rond middernacht klonken. "Ik keek door het raam van de deur en zag de rook boven de bossen uitkomen. Ik dacht meteen: dit is foute boel."

Hij spreekt van een 'ramp en een schok voor het dorp'.

Er rijden vandaag behoorlijk wat mensen langs de plek, maar er is niets van het uitgebrande chalet te zien. Het huisje aan de Daesdonckseweg dat werd bewoond door de oma van één van de jongens, wat verder van de weg op eigen terrein. 

'Blijft je altijd bij' 

De politie spreekt van een groot drama dat er ook bij de collega's behoorlijk heeft ingehakt. "Dit heeft een zwaar effect op iedereen. Een brand met slachtoffers is erg, maar met kinderen is het ergst. Dat blijft je altijd bij. Strijbeek is een kleine gemeenschap. Veel mensen zijn aangeslagen", zegt een politiewoordvoerder.

"Dit heeft ook veel meer gevolgen. Maandag blijft op twee scholen een plekje leeg en ook sportclubs of andere clubs van de jongens hebben een verlies te dragen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore