Boerengebied

Chauffeur NS-snelbus verdwaalt en rijdt zich vast in middle of nowhere

15 september 2019 09:26 Aangepast: 15 september 2019 10:33
Bij het keren ging het mis: de bus kon niet meer verder. Beeld © RTL Nieuws

Een snelbus van de NS is vanochtend vast komen te zitten in boerengebied bij Cruquius. De bus was ingezet vanwege werkzaamheden op het traject Amsterdam Centraal - Leiden, maar de chauffeur is onderweg verdwaald.

Hij reed op de navigatie van zijn telefoon. Opeens ging de bus door boerengebied, zegt RTL Nieuws-verslaggever Floor Bremer, die toevallig in de bus zat. "Op een gegeven moment dacht ik, waar zitten we nu eigenlijk? Hij zat op een doodlopend pad en koerste af op een pontje, waar de bus niet op zou kunnen."

De chauffeur moest achteruit en ging keren op een bouwplaats naast een boerderij. Daar kwam hij vast te zitten in het zand.

Bremer vraagt zich af waarom de chauffeur geen goede routebeschrijving bij zich had. "Dit is natuurlijk heel vervelend voor de chauffeur."

In de bus zaten vier passagiers. "We wilden helpen, maar konden niet zoveel doen. Er is een boer bijgehaald en die heeft geprobeerd de bus met een tractor los te trekken. Dat is niet gelukt."

Foutje

Een takelwagen is nodig om het voertuig weer op weg te helpen. De passagiers zijn met ander vervoer verder gereisd. 

Een woordvoerder van de NS zegt dat het niet vaak voorkomt dat een buschauffeur verdwaalt. "Het is vervelend voor hem. Bij zo'n klus kunnen chauffeurs overal uit het land worden opgeroepen. Zo'n chauffeur rijdt natuurlijk ook niet zijn gebruikelijke route. En dan kan het zijn dat je bij het navigeren een foutje maakt." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore