Vader en oma gewond

Twee kinderen (6 en 9 jaar) omgekomen bij brand in Brabants dorp Strijbeek

15 september 2019 06:23 Aangepast: 15 september 2019 11:47
De vreselijke brand waarbij twee kinderen omkwamen. Beeld © ANP

Bij een brand in een woning in het Brabantse dorpje Strijbeek zijn twee jongens van 6 en 9 jaar om het leven gekomen. De bewoonster en een derde kind konden aan de brand ontsnappen.

De brand brak vlak voor middernacht uit in een woning aan de Daesdonckseweg in Strijbeek, dat valt onder de gemeente Alphen-Chaam. Het ging om een houten chalet in een bosperceel die alleen te bereiken was via een onverharde weg. 

Eerste verdieping

Toen de politie ter plaatse kwam werd al snel duidelijk dat er twee kinderen op de eerste verdieping van de woning sliepen. Zij zijn omgekomen in het vuur.

Het houten huis in het Brabantse Strijbeek is verwoest. Het houten huis in het Brabantse Strijbeek is verwoest.

Eén van de slachtoffers is het kleinkind van de bewoonster. Hij was samen met een vriendje aan het logeren bij zijn oma. De vrouw is gewond geraakt.

Reddingspoging

De vader en moeder van het andere slachtoffer sliepen in een naastgelegen chalet. De vader ging de brandende woning in een poging om de kinderen te redden. Hij liep daarbij brandwonden op. De oma en de vader zijn beiden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De ouders van het andere kind, die in de omgeving wonen, waren ook ter plaatse. De families van de slachtoffers krijgen medische en psychische zorg van de GGD.

De woning is door het vuur grotendeels verwoest. Er wordt onderzoek gedaan. Wat de oorzaak is van de brand, is nog niet bekend. Maar de politie gaat niet uit van opzet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore