Zwager opgepakt

'Derde arrestatie voor moord op Tob Cohen in Kenia'

14 september 2019 20:17
Tob Cohen met zijn vrouw. Zij is een verdachte in de moordzaak.

In Kenia is opnieuw iemand gearresteerd voor de moord op de Nederlander Tob Cohen. Na zijn vrouw en haar veronderstelde geheime minnaar is nu de broer van zijn vrouw opgepakt.

Volgens de Telegraaf hield John M. zich in een buitenwijk van Nairobi verborgen voor de politie, maar werd hij vandaag gearresteerd. De Keniaan zou voor de moord hebben samengewerkt met zijn zus Sarah W., de vrouw van Tob Cohen met wie de Nederlander in een vechtscheiding was verwikkeld.

Geld als motief

Wat het aandeel van John M. in de moord precies zou zijn geweest, is niet bekend, maar de Telegraaf schrijft dat de Keniaanse politie vermoedt dat hij uit was op een deel van het vermogen van Cohen, die zijn geld heeft verdiend als topman van Philips en daarna met golfsafari's. M. zou lijden aan een bipolaire stoornis, waarvoor hij tot kort geleden was opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Keniaanse politiebaas: Tob Cohen gemarteld voor zijn dood

Een paar dagen geleden werd ook Peter K., de vermeende geheime minnaar van Sarah W., gearresteerd. Ook hij zou uit zijn geweest op geld van de ondernemer en om die reden hebben meegewerkt aan zijn dood. K. is degene die het onderzoeksteam vertelde waar het lichaam van Cohen lag. Dat werd vrijdag gevonden in een septische tank naast zijn villa.

De 69-jarige zakenman werd 19 of 20 juli voor het laatst gezien. Volgens de lokale politie is hij voor zijn dood gemarteld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore