Noodhulp

Water, rijst en brandstof: Nederlandse heli's brengen noodgoederen naar Bahama's

14 september 2019 19:13 Aangepast: 14 september 2019 20:01
Noodhulp van Defensie. Beeld © Ministerie van Defensie.

450 kilo rijst, 1000 liter water, 150 kilo shampoo en zeep en 3300 liter aan brandstof. Twee Nederlandse helikopters hebben op het eiland Abaco in de Bahama’s noodgoederen afgeleverd op plekken waar voertuigen moeilijk kunnen komen.

De Bahama's werden zwaar getroffen door de orkaan Dorian. Wegen op Abaco zijn onbegaanbaar en de haven is verwoest. De twee Cougars van het 300 Squadron van de Koninklijke Luchtmacht vervoerden ook nog rollen dakbedekking.

In totaal zijn 550 Nederlandse militairen van de marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee aangekomen op de Bahama's voor het leveren van noodhulp.

Hulpverlening moeilijk door tropische storm

De hulpverlening op de Bahama's wordt de komende dagen mogelijk bemoeilijkt door de tropische storm Humberto. Die bereikte zaterdag de eilandengroep en veroorzaakt zware regenval. Humberto bereikt windsnelheden tot 65 kilometer per uur.

Volgens het Amerikaanse orkanencentrum NHC trekt de tropische storm later zaterdag (plaatselijke tijd) richting de oostkust van Florida. Volgens weerkundigen kan Humberto voor het eind van het weekend in kracht zijn gegroeid tot een orkaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Nederlandse Gitte over ravage Dorian: geen water, kleren of eten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore