Morgen voor rechter

Opgepakte YouTuber Ties laat van zich horen: 'Meest hectische dag uit mijn leven'

14 september 2019 16:20 Aangepast: 14 september 2019 23:45
Ties (links) en Govert zaten vast in de Amerika. Beeld © Instagram

 "Het komt goed", laat de 20-jarige Ties Granzier via zijn YouTubekanaal vanuit een hotelkamer in Las Vegas weten. Granzier reageert op zijn arrestatie afgelopen dinsdag, toen hij samen met YouTuber Govert Sweep werd opgepakt op verboden terrein.

De twee wilden daar een filmpje maken over Area 51, waarover al jaren geruchten gaan dat er vliegende schotels en buitenaardse wezens worden bewaard.

Het Nederlandse tweetal bracht twee nachten in een cel door en werd donderdag op borgtocht vrijgelaten. Daarvoor betaalden ze 500 dollar. Sindsdien wachten ze hun proces af in een hotel in Las Vegas.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse YouTubers in VS op borgtocht vrijgelaten na arrestatie bij Area 51

"Dit waren de meest hectische dagen die ik ooit van mijn leven heb meegemaakt. Het heeft een impact gehad op ons en thuis nog veel erger", laat Ties uit Linne (bij Roermond) in zijn gepubliceerde filmpje weten. De rechtszaak is maandag. "We gaan er zo goed mogelijk voorbereid naar toe, we hebben een advocaat", zegt hij.

De twee zijn tot de rechtszaak op vrije voeten. Wat er precies gebeurd is, blijft nog in het midden. "Zodra we thuis zijn in Nederland laten we alles van a tot z weten via onze YouTubekanalen".

Wat is Area 51?

Area 51 is een militaire basis van de Amerikaanse luchtmacht in de Nevada-woestijn, ongeveer ter grootte van de provincie Utrecht. Het mysterie rondom de basis ontstond op 8 juli 1947 toen er in nabijgelegen plaatsje Roswell een onbekend object zou zijn neergestort. Er werd gesproken over een neergestorte weerballon, maar sommigen beweerden ook dat het ging om een ufo.

Volgens ruimtevaartdeskundige Hans van der Lande werd dit object gebracht naar Area 51. Sindsdien is het mysterie van Area 51 nooit opgelost, omdat er nooit iets over naar buiten werd gebracht. Het gebied is goed bewaakt en niet toegankelijk voor buitenstaanders. Hans van der Lande: "Niemand weet precies hoe het gebied eruit ziet, er zijn alleen foto's van."

In juli kwam Area 51 in het nieuws omdat 2 miljoen mensen via een Facebookevenement aangaven dat ze het militaire terrein willen bestormen. Na bemoeienis van onder andere de FBI lijkt het erop dat het evenement niet meer doorgaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van