'Huiveringwekkende moord'

Keniaanse politiebaas: Tob Cohen gemarteld voor zijn dood

13 september 2019 23:22 Aangepast: 14 september 2019 08:23
Politiechef George Kinoti troost Cohens zus Gabrielle Van Straten na het vinden van het lichaam van Tob Cohen Beeld © EPA

Tob Cohen, de oud-topman van Philips van wie vandaag in Kenia het lichaam werd gevonden, is volgens de lokale politie gemarteld voor zijn dood. De lokale recherchebaas George Kinoti spreekt tegenover Keniaanse media van een 'huiveringwekkende moord'.

Kinoti zei dat de daders 'hun tijd hebben genomen om hem te vermoorden'. Volgens hem zijn er aanwijzingen dat Cohen gemarteld werd voor zijn dood. "Zijn gezicht, handen en nek waren vastgebonden voordat hij werd vermoord."

Vechtscheiding

De zakenman werd op 19 of 20 juli voor het laatst gezien. Zijn Keniaanse echtgenote Sarah Wairimu, met wie hij verwikkeld was in een vechtscheiding, beweerde dat hij naar Thailand vertrokken was voor medische hulp.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zus Tob Cohen: 'Het is verschrikkelijk, we zijn in shock'

De vrouw werd eind augustus aangehouden voor betrokkenheid bij zijn verdwijning. Zij spreekt alles tegen.

Mishandeling door zijn vrouw

Een week voor zijn verdwijning had Cohen aangifte gedaan van mishandeling door zijn vrouw. In de aangifte zegt zijn advocaat dat Wairimu haar man van de trap had geduwd, waardoor hij viel en een verwonding aan zijn hoofd opliep.

De 71-jarige Cohen was regiomanager van Philips in Oost-Afrika. De laatste jaren organiseerde hij golfreizen. Hij woonde sinds 1987 in Kenia. 

Vandaag werd zijn lichaam gevonden in de septic tank bij zijn huis. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lichaam Tob Cohen gevonden bij zijn huis in Kenia

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore