Meer bekladdingen

Meer bekladdingen rond begraafplaats Mierlo, politie gaat uit van zelfde dader

13 september 2019 17:46 Aangepast: 13 september 2019 18:23
De politie doet onderzoek naar bekladdingen oorlogsbegraafplaats Beeld © ANP

Het lijkt erop dat de oorlogsbegraafplaats in Mierlo niet het enige doelwit is geweest van vandalisme. Ook op andere plekken in Mierlo en omgeving zijn bekladdingen gevonden. Volgens de politie gaat het waarschijnlijk om dezelfde dader of daders.

Vanmorgen trof de beheerder van de begraafplaats in Mierlo overal graffitisporen aan. Zo waren er hakenkruizen gespoten, waren grafstenen beklad en stond er onder meer 'MH17 Lie' op een muurtje geklad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Graven, muren en kapel beklad op oorlogsbegraafplaats Mierlo

De politie laat nu weten dat er ook in Helmond en op een andere plek in Mierlo bekladdingen zijn gevonden, die doen denken aan die op de begraafplaats. Het gaat dan om een plattegrond en een muur in een spoortunnel.

Tweede keer

Het was de tweede keer in een week tijd dat de begraafplaats het doelwit was van vandalisme. Vorig weekend werd er ook al een hakenkruis op de muur gespoten.

Het sporenonderzoek op de begraafplaats in Mierlo is inmiddels afgerond. De politie doet nog onderzoek naar het verband tussen de verschillende bekladdingen. Inmiddels is er op de oorlogsbegraafplaats begonnen met het weghalen van de graffiti.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore