Vrouw hoofdverdachte

Lichaam Tob Cohen gevonden bij zijn huis in Kenia

13 september 2019 16:07 Aangepast: 13 september 2019 18:53
Tob Cohen met zijn vrouw. Zij is een verdachte in de moordzaak.

Het lichaam van Tob Cohen, de oud-topman van Philips, is gevonden in Kenia. Dat bevestigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De 69-jarige Cohen werd al sinds half juli vermist.

Het lichaam zou naast de villa van de oud-topman zijn gevonden in een septic tank.

Zus in Kenia

De zus van Cohen, Gabrie, is samen met misdaadverslaggever John van den Heuvel afgereisd naar Kenia. Ze reageert verslagen voor de camera's van Keniaanse media: "Het is gewelddadig geëindigd. Ongelooflijk." Van den Heuvel laat in het programma RTL Boulevard weten dat het lichaam werd gevonden na een getuigenverklaring. "Het is heel verdrietig."

De politie was begin deze maand een moordonderzoek begonnen en Cohens echtgenote Sarah Wairimu was al samen met drie andere personen aangehouden. De politie was nog op zoek naar drie andere verdachten.

Vrouw van Cohen is hoofdverdachte

Wairimu wordt gezien als de hoofdverdachte in de mysterieuze zaak. Zij zou verscheidene werknemers van Cohen onder druk hebben gezet om te liegen over wat ze hadden gezien. "We gaan ervan uit dat hij is ontvoerd uit zijn huis en door een of meerdere personen is meegenomen en dat de kidnap mogelijk is uitgelopen op moord", zei inspecteur Maxwell Otieno eerder tegen Keniaanse media.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

John van den Heuvel met zus Tob Cohen op plaats delict in Kenia

Wairimu ontkent alle betrokkenheid bij de verdwijning. De echtgenote zei dat Tob een psychische aandoening had en depressief was. Volgens haar verhaal is de oud-topman op 20 juli weggegaan om medische hulp te zoeken in Thailand. Ze beweerde dat hij in een foute taxi is gestapt die hem kwam ophalen. Ze zou hem daar al meerdere keren over gewaarschuwd hebben. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore