Goed gebaar

ADO Den Haag-supporters werpen knuffels voor zieke kinderen

15 september 2019 14:50 Aangepast: 15 september 2019 15:28
Beeld © ANP

Een opmerkelijk gezicht op de tribunes van De Kuip in Rotterdam vanmiddag: vanuit het uit-vak werden duizenden knuffels naar beneden gegooid. Het was een actie van ADO Den Haag-supporters om de aanwezige jonge patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis een hart onder de riem te steken.

Het is niet voor het eerst dat de supportersvereniging van ADO Den Haag knuffels werpt. Drie jaar geleden deden ze dat ook al eens na een idee van een van hun leden. "Die zei: laten we knuffels meenemen, want er zijn zieke kinderen op de tribune", zegt voorzitter Jacco van Leeuwen van SV Haagse Bluf. 

Niet steriel

De knuffels worden symbolisch aan de zieke kinderen in het ziekenhuis geschonken. Ze zijn niet steriel en kunnen dus niet zomaar het ziekenhuis in. Van Leeuwen: "Onder de 30.000 gedoneerde knuffels zitten ook veel nieuwe knuffels. We hebben ook geld gedoneerd gekregen, dus daar kunnen wij ook weer nieuwe knuffels van kopen."

Het gooien van de knuffels. Het gooien van de knuffels.

Dat de knuffels werden gegooid in de twaalfde minuut van de wedstrijd is volgens de supportersvereniging SV Haagse Bluf geen toeval. "Dit staat symbool voor de twaalfde man, wij, de supporters", zegt voorzitter Van Leeuwen. 

Andere bestemmingen

Tot ieders verrassing is het aantal ingezamelde knuffels na een oproep zo hoog, dat er ook andere bestemmingen zijn voor alle binnengekomen pluche speeltjes. "We kunnen ze schenken aan vluchtelingenkampen op Lesbos, voedselbanken, naar instellingen waar kinderen verblijven."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore