Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Area 51

In VS opgepakte YouTuber Govert Sweep: 'Het wordt nog spannend hier'

13 september 2019 09:13 Aangepast: 13 september 2019 09:52
Govert Sweep op zijn Instagramaccount

"Opeens kwam er een draai aan." Dat zegt YouTuber Govert Sweep over het moment dat hij en zijn maatje Ties Granzier werden opgepakt toen zij aan het filmen waren bij Area 51, de geheime locatie van de Amerikaanse luchtmacht in Nevada.

"Tot nu toe ben ik bijna nooit in aanraking met de politie gekomen. Dit was wel even wat anders", zegt hij in een telefonisch interview met Omroep Brabant.

Journalistieke video

Sweep ontkent dat hij iets 'slechts of verkeerds' aan het doen was. "We wilden een mooie journalistieke video maken over iets dat op dit moment speelde."

In juli kwam Area 51 in het nieuws omdat twee miljoen mensen via een Facebookevenement aangaven dat ze het militaire terrein willen bestormen. Na bemoeienis van onder andere de FBI lijkt het erop dat het evenement niet meer doorgaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Nederlandse YouTubers die bij Area 51 zijn opgepakt kunnen half jaar cel krijgen

Spannend hier

Sweep en Granzier werden dinsdag gearresteerd, en zaten twee dagen in de cel. Gisteren werden ze op borgtocht vrijgelaten, tot grote vreugde van beide jonge vloggers.

"We zijn erg blij dat we ons voor 500 dollar vrij hebben kunnen kopen. Maar aan de andere kant komt er maandag natuurlijk wel een rechtszaak. Dus tot dat moment is het nog even spannend voor ons, hier in Amerika."

Nederlandse vloggers opgepakt bij Area 51: 'Voor toeristen zijn ze strenger'

Voor twee Nederlandse vloggers eindigt hun vakantie in Amerika in de cel. Ze probeerden de geheime legerbasis Area 51 binnen te komen. Al jaren doen verhalen de ronde dat daar aliens en ruimteschepen worden verborgen voor het publiek.

Wat is Area 51?

Area 51 is een militaire basis van de Amerikaanse luchtmacht in de Nevada-woestijn, ongeveer ter grootte van de provincie Utrecht. Het mysterie rondom de basis ontstond op 8 juli 1947 toen er in nabijgelegen plaatsje Roswell een onbekend object zou zijn neergestort. Er werd gesproken over een neergestorte weerballon, maar sommigen beweerden ook dat het ging om een ufo.

Volgens ruimtevaartdeskundige Hans van der Lande werd dit object gebracht naar Area 51. Sindsdien is het mysterie van Area 51 nooit opgelost, omdat er nooit iets over naar buiten werd gebracht. Het gebied is goed bewaakt en niet toegankelijk voor buitenstaanders. Hans van der Lande: "Niemand weet precies hoe het gebied eruit ziet, er zijn alleen foto's van."

In juli kwam Area 51 in het nieuws omdat 2 miljoen mensen via een Facebookevenement aangaven dat ze het militaire terrein willen bestormen. Na bemoeienis van onder andere de FBI lijkt het erop dat het evenement niet meer doorgaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

YouTubers in Amerikaanse cel door jacht op views: 'Het is linke business'

Vertrouwen in advocaat

Sweep zegt veel vertrouwen te hebben in zijn advocaat uit Las Vegas. "Die heeft wel verstand van zaken."

De jonge Brabander baalt ervan dat zijn ouders zo geschrokken zijn. "Dat vind ik natuurlijk heel vervelend voor ze. Het is goed om ze weer te spreken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Opgepakte YouTuber: 'We wilden niets vervelends doen'

Ties en Govert zijn bekende YouTubers. Ties heeft 735.000 volgers. Hij heeft twee accounts: eentje waar hij stunts uithaalt en eentje waarop hij filmpjes plaatst over de beslommeringen van zijn gezin. 

'Uitdagende avonturen' 

De 21-jarige Govert Sweep uit Boxmeer heeft 300.000 volgers op YouTube. Op zijn YouTube-pagina schrijft hij 'de hele wereld rond te reizen op zoek naar de spannendste en meest uitdagende avonturen.'

Op Instagram plaatste Govert twee dagen geleden nog een foto vanuit Amerika waarbij hij schreef dat hij onderweg was naar Area 51. 'Wish me luck', schreef hij erbij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore