Ga naar de inhoud
'Snel nieuwe aanvraag'

Nieuwe stint niet de weg op: RDW keurt voertuig af

Edwin Renzen op de nieuwe versie van de stint

Een nieuwe versie van de stint is niet door de keuring van de RDW gekomen. Dat betekent dat de nieuwe stint voorlopig niet op de weg komt. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen bekendgemaakt.

Het was de bedoeling dat de stint in het nieuwe schooljaar weer in het straatbeeld zou verschijnen. Voor kinderdagverblijven is het een teleurstelling, omdat zij erop hadden gerekend inmiddels weer met de stint te kunnen rijden. 

Nieuwe schooljaar niet gehaald 

Volgens eigenaar Edwin Renzen komt er binnenkort een nieuwe aanvraag. Hij zegt in afwachting te zijn van certificaten voor onderdelen van de nieuwe stint. "Van uitstel komt zeker geen afstel", laat hij weten aan RTL Nieuws. "Er zijn een aantal dingen naar voren gekomen in de keuring die we moeten aanpakken." 

Vernieuwde
Lees ook:
Vernieuwde stint mogelijk te laat voor begin schooljaar in Zuid-Nederland

Renzen verwacht deze maand nog een nieuwe aanvraag te kunnen doen. "Hij is al eens het hele traject doorgegaan, dus het kan snel gaan."

Strenge eisen terecht

Voor de Tweede Kamer heeft veiligheid de absolute prioriteit, zo laten onder andere VVD, SP en CDA weten. "Ik begrijp dat ze bij de kinderopvang staan te springen om de gewijzigde stint in gebruik te nemen", zegt VVD-Kamerlid Remco Dijkstra. Maar het is 'zeer terecht' dat de RDW strenge eisen hanteert.

Bij de herinvoering van de bolderkar moet 'veiligheid gegarandeerd zijn', oordeelt ook SP'er Cem Laçin. De stint is van de weg gehaald nadat bij een ongeluk in Oss vorig jaar met een stint vier kinderen waren omgekomen. Om zo'n ongeluk opnieuw te voorkomen is het volgens Laçin zaak de 'tijd te nemen en zorgvuldig te werk gaan zodat de stint aan alle eisen voldoet en veilig de weg op kan'.

CDA-Kamerlid Wytske de Pater-Postma benadrukt dat ouders erop moeten kunnen vertrouwen 'dat hun kinderen in een veilig voertuig worden vervoerd'. Voordat stints met kinderen de weg op gaan, moeten ze dan ook aan alle eisen voldoen.