48 woningen ontruimd

Lichaam aangetroffen na uitslaande brand in flat Haarlem

12 september 2019 04:44 Aangepast: 12 september 2019 09:22
Beeld © RTL Nieuws

Na een uitslaande brand in een flatgebouw in Haarlem heeft de brandweer vannacht een lichaam gevonden, terwijl eerst werd aangenomen dat alle bewoners het gebouw veilig hadden verlaten. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

De brand ontstond gisteravond even voor 23.00 uur op de tweede etage van een flatgebouw aan de Rudolf Steinerstraat. 48 woningen werden uit voorzorg door de brandweer ontruimd. 

Eerst werd er vanuit gegaan dat alle bewoners waren geëvacueerd, maar later vannacht meldde de brandweer toch een lichaam te hebben gevonden.

Explosie voorafgaand aan de brand

Verschillende getuigen meldden aan lokale media dat ze voorafgaand aan de brand een explosie hoorden. Dat werd later door een woordvoerder van de brandweer bevestigd. Bij de brand kwam veel rook vrij. 

Lokale media melden dat bewoners van acht appartementen elders zijn opgevangen. Alle andere geëvacueerde bewoners konden in de loop van de nacht terugkeren naar hun woning.

De zaak is overgedragen aan de politie, die onderzoek doet naar de toedracht van de brand. De politie heeft een man aangehouden naar aanleiding van de brand. Hij wordt vandaag gehoord.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`