Veel zon

Zomer komt even terug dit weekend, plaatselijk 25 graden

11 september 2019 16:45 Aangepast: 11 september 2019 16:46
Archieffoto. Een man en vrouw genieten van de nazomer. Beeld © ANP

De zomer komt dit weekend even terug. "Vooral zondag wordt een prachtige dag. Plaatselijk kan het wel 25 graden worden", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.

Nederland heeft momenteel te maken met een restant van orkaan Dorian,  die in de Bahama’s en de Verenigde Staten veel schade heeft aangericht. "Vandaag en morgen hebben we nog wat last van regen en wind", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein. Het wordt zo'n 18 tot 20 graden. 

"Maar dit weekend krijgen we prachtig nazomerweer. Veel zon en het is droog." Het rustige en warme weer wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden. 

Lokaal 25 graden

De gemiddelde temperatuur ligt rond deze tijd op 20 graden. "Zaterdag wordt het al warmer en zondag kan het gemiddeld wel 22 graden worden. In het zuiden kan het plaatselijk wel 25 graden worden. Het wordt een zonnige dag en het blijft droog."

Lekker weer

Ook na het weekend blijft een hogedrukgebied in onze buurt voor lekker weer zorgen. "Volgende week hebben we een mix van wolken en zon. Het ziet er goed uit. Dinsdag, Prinsjesdag, wordt het 20 graden. Het blijft droog en de zon laat zich zo nu en dan zien."

Overigens duurt de astronomische zomer nog tot 23 september. Daarna begint de herfst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore