Politie geschokt

Vijf tips over vrouw die bejaarde man (94) heeft gedrogeerd en bestolen

11 september 2019 14:13
Van de vrouw zijn herkenbare beelden uitgezonden. Beeld © Opsporing Verzocht

Bij de politie in Amsterdam zijn vijf tips binnengekomen over een vrouw die een 94-jarige man drogeerde, hulpeloos achterliet en beroofde van zijn spullen. Onder de tips is ook een naam die wordt nagetrokken, zegt een woordvoerster van de politie.

De zaak werd gisteren besproken in het programma Opsporing Verzocht. Er werden veel videobeelden van haar uitgezonden en de politie zei 'geschokt' te zijn over het handelen van de vrouw. "We zijn als Amsterdamse politie echt wel wat gewend, maar deze zaak vinden we wel héél schokkend."

De politie heeft nog niemand aangehouden.

Leren kennen in het verzorgingstehuis

De hoogbejaarde man had de vrouw op woensdag 24 april leren kennen in de gang van het Amsterdamse verzorgingstehuis waar hij zelfstandig woont. Na een paar uur met elkaar gesproken te hebben, besloten ze om samen een hapje te gaan eten bij een brasserie aan het dichtbijgelegen Buikslotermeerplein. Dat was zo gezellig dat ze nadien nog een afzakkertje dronken bij de man thuis.

Bewakingsbeelden waar de vrouw op te zien is

Drie dagen later, op Koningsdag, hadden de man en vrouw voor een tweede keer afgesproken. Ze zouden samen naar een voorstelling gaan in het verzorgingshuis. Ditmaal stond de vrouw erop dat zij koffie zou zetten. Vermoedelijk is de man daarmee gedrogeerd. Hij verloor het bewustzijn en werd veel later onderkoeld gevonden op de grond naast zijn bed. De vrouw had intussen een 'flink geldbedrag' opgenomen bij een bankfiliaal in de buurt.

'Ze wist van zijn traumatische oorlogsverleden' 

De man heeft enkele dagen in het ziekenhuis gelegen voor herstel. "Maar de levenslust bij meneer is helaas helemaal verdwenen na deze gebeurtenis", zei een politiewoordvoerster. "Ze heeft echt met zijn leven gespeeld. Als je een man van 94 drogeert, neem je een heel groot risico." De politie zegt het ook schokkend te vinden hoe berekenend de vrouw te werk ging. "Doordat ze zoveel hadden gekletst, wist ze van zijn traumatische oorlogsverleden. Ze wist dat hij noodgedwongen gescheiden leefde van zijn vrouw. En toch is ze doorgegaan met haar plan."

De vrouw met (rechts) het slachtoffer. De vrouw met (rechts) het slachtoffer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore